Öğr. Gör. Merve GENEL

Öğr. Gör. Merve HATEMİ

Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik Programı Bölüm Başkanı

merve.genel@avrasya.edu.tr

Avrasya Üniversitesi, Avrasya Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik programı, 1 yıllık İngilizce hazırlık programının başarıyla tamamlanmasının ardından verilen 2 yıllık eğitimden oluşan bir ön lisans programıdır Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik Programı, çeviri yapacağı dilde yazılı edebi eserleri, metinleri, bilimsel makaleleri, gazete ve dergileri, siyasi, hukuki, ekonomik, teknik ve diğer türdeki eserleri çevirebilen, çeviri yaparken edinmiş olduğu bilgi ve becerileri geniş bir uzmanlık alanı yelpazesinde yansıtabilen, değişen piyasa koşullarına kolaylıkla uyum sağlayabilen, üstün nitelikli, profesyonel eleman yetiştirmek için yabancı dili en etkin şekilde kullanmaya yönelik, değişik sektörel alanlara ilişkin olarak hem kuramsal, hem de pratiğe dayalı bir eğitim sunar. Çevirmen olabilmek için gerekli yabancı dil bilgisini geliştirmek, çeviri teorisini öğrenmek ve öğrendiklerini pratiğe dökmelerini sağlamak programımızın amaçları arasında yer almaktadır.

Bu program mezunları, Dışişleri Bakanlığı, Kültür Bakanlığı, TRT gibi kamu kurumlara ek olarak, yayınevleri, dergiler, gazeteler, film stüdyoları, uluslar arası kuruluşlar, hukuk ve çevirmenlik bürolarında çalışabilir. Yeminli Çevirmenlik Bürosu açabilirler.